Falen t.o.v. je eigen verwachtingen

Coaching verwachtingen

Deze week was ik bij een lezing van Thijs Launspach over stress. Naar aanleiding daarvan keek ik zijn lezing bij de UVN over Burn-outs bij Millenials nog eens terug. Hij doet daarin de volgende uitspraak “het ergste wat een millennial kan overkomen is falen ten opzichte van zijn eigen verwachtingen”.

Ook ik zie in de praktijk veel millennials die struikelen over hun eigen (vaak torenhoge) verwachtingen.
“Ik ben nu bijna 30, ik moet nu toch wel weten wat ik wil?”
“Ik zie anderen die precies weten wat ze willen en die daar dolenthousiast over zijn. Waarom lukt mij dat niet?
“Ik wil niet (weer) de verkeerde keuze maken”

Hier liggen allerlei overtuigingen aan ten grondslag. Aannames ook. Aannames kunnen sowieso heel belemmerend werken en de verkeerde dingen opleveren, maar daarover een andere keer meer.
Tijdens coaching zoomen we, naast de aannames, in op de onderliggende overtuigingen en op die verwachtingen. Millennials hebben de neiging om te verwachten dat alles goed “moet” gaan, alles leuk “moet” zijn, met bijbehorende mooie plaatjes op social media. Terwijl het leven juist gaat met vallen en opstaan en vol leermomenten zit. Als je daar ruimte aan durft te geven en daar open voor kunt staan, dan kom je zoveel verder! Zoals Mandela ooit zei: “I never lose, either I win or I learn”………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *