Gezocht: glazen bol!

Een aanzienlijk deel van de coachees die ik spreek, zit niet meer lekker in hun werk. Wat duidelijk is, is dat het werk niet meer goed past. Wat niet duidelijk is, is wat ze dan wel willen? Eigenlijk komen ze naar me toe met maar 1 wens: “Janne-Rins, kijk eens in je glazen bol en vertel mij wat ik wil. In welke functie en bij welk bedrijf moet gaan ik werken?” Als ik toch eens zo’n glazen bol had, dan werd ik ongetwijfeld steenrijk 🙂

INRE Coaching

Het antwoord op de vraag (“wat wil ik?”) is niet te vinden in de glazen bol, maar in de coachee zelf. En het antwoord is, in tegenstelling tot wat vaak gehoopt wordt, ook niet binnen een week te vinden. En ALS ik al een idee zou hebben, dan zou ik het niet eens delen. Te vaak zijn eerdere keuzes gestuurd door omstandigheden en de omgeving. Zou mijn idee dan niet ook een sturende werking hebben op de coachee?

Maar wat doe ik dan wel? Ik zorg er voor dat de coachee een beter beeld krijgt bij wie hij/zij zelf is en wat belangrijk is voor die coachee.
We kijken naar persoonlijke waarden, kwaliteiten en waar iemand nou echt blij van wordt. Ook kijken we naar wat er dan knelt in het huidige werk en waarom dat zo is. Regelmatig zie je dat er een mismatch is tussen de persoonlijke waarden en in hoeverre de coachee die waarden terugvindt in het huidige werk. De coaching geeft inzicht in de zaken die je in een baan en in je leven voldoende terug zou willen vinden.
Vervolgens is de tip: ga onderzoeken. Ga met je inzichten op pad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *